Gratis verzending + Voor 22:00 besteld, morgen in huis!

De voordelen van een satijnen kussensloop!

De laatste tijd is het een soort ‘rage’ geworden: een satijnen kussensloop/dekbedovertrek! Het zou beter moeten zijn voor je haar, maar is dit ook zo? Hoe kan een kussensloop er nou voor zorgen dat je haar beter wordt?

Een satijnen kussensloop heeft echt meerdere voordelen voor je huid én haar. Zo heeft het de volgende positieve effecten op je haar:

 • Voorkomt gespleten haarpunten
  Wanneer je slaapt, ‘schuurt’ je hoofdhuid (en dus je haren) als het ware over je kussensloop heen. Hierdoor beschadig je haarschubben, die soms zelfs af kunnen breken. Ook zorgt dit proces voor de gespleten haarpunten. Satijn schuurt veel minder dan katoen, hierdoor blijven de schubben dus ook op hun plek en zorgen zo voor minder gespleten haarpunten!
 • Verminderd vet haar
  Een satijnen kussensloop is verkoelend. En zoals je misschien wel weet, heeft een warmere hoofdhuid een betere doorbloeding en dus zo ook een betere talgproductie. Talg maakt je haar sneller vet. Door het verkoelende effect van satijn, wordt de talgproductie eigenlijk een beetje geremd. Waardoor je haar minder snel vet wordt!
 • Zorgt ervoor dat je haar minder pluizig wordt
  Pluizig haar ontstaat doordat een ‘normale’ kussensloop (van bijvoorbeeld katoen) als het ware, vocht uit je haar trekt. Satijn doet dit niet omdat het dichter en fijner op elkaar geweven is. Hierdoor blijft je haar dus beter gehydrateerd en is je haar dus ook minder pluizig!
 • Verminderd klitten!
  Doordat de haarschubben beter op hun plek blijven zitten (en dus niet overeind/open gaan staan) heb je ook minder klitten! Wanneer deze schubben dus overeind/open staan, haken de haren beter in elkaar en zorgen zo voor klitvorming.
 • Je haar blijft beter in model
  Je haar schuurt minder over de kussensloop heen en zo blijft bijvoorbeeld een vlecht veel mooier en beter zitten. Hierdoor heb je ’s ochtends minder pluizig én klitterig haar, wat je ook weer tijd scheelt!

Daarnaast zorgt het ook voor: een gladde huid, bestrijdt het acne en onzuiverheden, voorkomt het slaapvouwen, kalmeert het de huid én is het verkoelend.

Eigenlijk heeft het alleen maar voordelen!

Ik hoor je het al hardop zeggen: ‘Hoe kan een kussensloopje hier nou allemaal voor zorgen?!’. Ik kon hier natuurlijk geen blog over schrijven zonder het zelf te proberen! Ik schafte dus een satijnen dekbedovertrek aan met kussensloopjes. Je kan natuurlijk ook alleen kussensloopjes aanschaffen als je het zelf eerst even wil proberen!

Ik moet zeggen dat ik echt super verbaasd ben over de effecten van dit kussensloopje! Ik heb nogal last van snel uitvallende haren. Hiermee bedoel ik te zeggen dat na het borstelen of na het bijvoorbeeld opnieuw doen van mijn haar, er best veel haren verloren gaan. Zo vindt ik op de grond ook vaak op de meest random plekken, haren liggen.

Ik gebruik dit kussensloopje al ruim 2 weken en ik heb nog geen haar gevonden in mijn bed! Ook merk ik dat mijn haar minder snel vet wordt, want daar heb ik soms ook nog wel eens last van!

Ik had niet verwacht dat een kussensloop zo’n effect kan hebben/heeft op je haar! Vooral dat je echt zoveel minder haren terug vindt in je bed, vind ik eigenlijk wel verbazingwekkend! Ik zou zeggen: probeer het eens! Voor een klein bedrag kan je een satijnen kussensloopje scoren. Ik denk dat jij er ook verstelt van staat!

Geschreven door Indra's Blog: https://www.indrasblog.nl

Wij gaan voor goud!
Snelle Levering
1000+ Tevreden Klanten
100% Resultaatgarantie